ΑΔΩΝΗΣ «Μπήκαμε πρώτοι στην οδό των θυσιών…»

Στις απολαβές των βουλευτών αναφέρθηκε χθες από το βήμα της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι πρέπει να επικοινωνήσουν καλύτερα το τι μειώσεις έχουν υποστεί και πως «μπήκαμε πρώτοι στην οδό των θυσιών».
Τόνισε επίσης ότι οι περικοπές στους μισθούς των βουλευτών έχουν φτάσει σχεδόν το 60%, κάνοντας λόγο για «υπερβολή» στη μείωση των αποδοχών τους. Είπε ακόμη ότι οι βουλευτές δεν διεκδίκησαν τα αναδρομικά που τους οφείλονταν και που ήταν περισσότερα από 150 χιλιάδες ευρώ για τον καθένα.
Αναφέρθηκε δε στην περίπτωση ενός βουλευτή ο οποίος του είπε «δεν βγαίνω είναι πολλά τα έξοδα».
«Δεν το λένε τα κανάλια γιατί δεν φέρνει τηλεθέαση, κάναμε μείωση αποδοχών που είναι η μεγαλύτερη στο δημόσιο», σημείωσε ο Γεωργιάδης.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με στοιχεία του Νοεμβρίου του 2013 το ποσό της ακαθάριστης βουλευτικής αποζημίωσης είναι ενιαίο και ανέρχεται στα 5.705, 60 ευρώ.
Σε αυτό προστίθενται το επίδομα οργάνωσης γραφείου (738,88 ή 935,88 ευρώ), η ταχυδρομική ατέλεια (909,31 ευρώ) και τα έξοδα κίνησης (291 έως 648 ευρώ), ανάλογα με την περιφέρεια στην οποία ανήκει ο κάθε βουλευτής.
Έτσι, σύμφωνα με τον πίνακα, οι συνολικές αποδοχές των βουλευτών μπορεί να φτάνουν από 7.644,79 έως 8.198,79 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται οι συμμετοχές σε επιτροπές της Βουλής.
 Εδώ οι βουλευτές την βγάζουν με 8 χιλιάρικα τον μήνα, άντε συν κάτι ψιλολόγια από επιτροπές κτλ. και έχει το ΘΡΑΣΟΣ ο κάθε άνεργος τεμπελχανάς που του έρχεται ο ΕΝΦΙΑ για το 30 τετραγωνικά σπίτι του να γκρινιάζει και να λέει δεν βγαίνει.
Λίγο ντροπή ρε παιδιά, σεβαστείτε και το δράμα των βουλευτών. Οι άνθρωποι πεινάνε!
ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΠΑΠΑΡΑ!!!    

ΑΠΟ ΑΙΧΜΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

" Πως βγήκε η φράση. το πούτσο κλαίγαν η ειναι για τον πούτσο..

Κι αφού γεννήθηκες λόγω της καύλας, ζήσε και πέθανε με καύλα.

ΤΟ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΥΖΩΝΩΝ: Είναι κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί...